Українська
uk
Назад до всіх новин
12 Травня, 2022

ПУТІВНИК ДЛЯ КЛІЄНТА: як ми друкуємо самоклеючі етикетки (частина 1)

Преміальна упаковка не гарантує високу якість продукту, проте від зовнішнього вигляду товару залежить прихильність потенційних покупців. Саме через зовнішній вигляд товару виробник має можливість донести до клієнта філософію та переваги свого бренду.

АТ «Технологія» – досвідчений виробник і постачальник упаковки для вина та міцних алкогольних напоїв, харчових продуктів, товарів фармацевтичної та хімічної промисловості. Друк етикеток – один з напрямів діяльності АТ «Технологія», з яким ми хочемо познайомити Вас сьогодні.

ЕКСКЛЮЗИВНІ САМОКЛЕЮЧІ ЕТИКЕТКИ

ПУТІВНИК ДЛЯ КЛІЄНТА: як ми друкуємо самоклеючі етикетки (частина 1). Зображення 1

Етикетка допомагає ідентифікувати продукт: бренд, виробника, країну походження, склад та особливості застосування. Можна сказати, що саме етикетка – це коротка візитівка вашого продукту. Тому дизайн і друк етикетки краще довірити професійним дизайнерам та виробникам.

Для виробництва етикеток використовують різноманітні матеріали за своїм складом, структурою, текстурою, товщиною тощо. АТ «Технологія» спеціалізується на виробництві преміальних самоклеючих етикеток, використовуючи більш, ніж 50 різних видів матеріалу. Одним із основних є алюміній, фізико-хімічні властивості якого у поєднанні з професійно побудованим технологічним процесом друку та післядрукарської обробки дають можливість втілювати у життя найсміливіші дизайнерські рішення, такі як створення імітації різноманітних ефектів будь-яких матеріалів (дерева, каменю, шкіри тощо). Особливістю саме алюмінію у якості матеріалу для самоклеючої етикетки є можливість надання ультрависокого багаторівневого конгревного тиснення, яке неможливо отримати на інших матеріалах. Такі етикетки можуть доповнити класичний дизайн чи стати центральним елементом сучасного стилю вашого бренду.

ОСНОВНІ ЕТАПИ ПРОЦЕСУ ВИГОТОВЛЕННЯ ЕТИКЕТОК

Комплексний підхід АТ «Технологія» у веденні проектів передбачає пошук найбільш вдалого технологічного рішення для виготовлення готової продукції. Виробництво етикетки – трудомісткий процес, який включає в себе декілька етапів:

  1. Узгодження замовлення та затвердження оригінал-макету етикетки
  2. Розробка технології виробництва
  3. Додрукарська підготовка оригінал-макету
  4. Друк етикеток
  5. Фінішне оздоблення етикеток
  6. Контроль якості
  7. Упаковка і відвантаження готової продукції замовнику.

Виробництво етикетки одночасно поєднує у собі і мистецтво, і технологію. Щоб втілити в життя творчий задум, варто правильно визначити кінцеві цілі, а потім поєднати їх з технологічним процесом.

Етап 1. Узгодження замовлення та затвердження оригінал-макету етикетки

Завдання менеджера на цьому етапі – з’ясувати якнайбільше деталей про майбутній проект, адже чим більше інформації ми отримуємо, тим краще буде підготовлене технічне завдання для виробництва і тим більш очікуваним отримаємо кінцевий результат.

Бажано, щоб клієнтська заявка містила:

Окрім менеджера, над узгодженням замовлення та розробкою оригінал-макету разом із замовником працюють наші дизайнери та технологи виробництва. Уже на етапі обговорення робочого проекту варто визначити спосіб друку етикетки, з якого матеріалу буде виготовлена етикетка, які елементи післядрукарської обробки передбачаються, а також будь-які інші особливості технології виготовлення етикетки.

На етапі розробки і узгодження дизайну оригінал-макету наші спеціалісти завжди надають консультацію і пропонують вам варіанти покращення дизайну вашої етикетки, використовуючи усі можливості нашого виробництва. Результатом спільних зусиль є підписаний сторонами протокол узгодження оригінал-макету, який визначає, як буде виглядати фінальний продукт після друку.

ПУТІВНИК ДЛЯ КЛІЄНТА: як ми друкуємо самоклеючі етикетки (частина 1). Зображення 2

Етап 2. Підготовка оригінал-макету до друку

Підготовка оригінал-макету до друку – відповідальний і найбільш трудомісткий етап процесу виготовлення етикетки. Після підписання протоколу узгодження наша дизайн-студія готує оригінал-макет до друку: проводиться комп’ютерне моделювання, допрацьовуються усі навіть найменші деталі, виконується кольороподіл. Дизайнер також адаптує макет під технічні характеристики обраного способу друку, визначає порядок накладання фарб та порядок операцій додаткового оздоблення. Крім того на етапі підготовки оригінал-макету до друку дизайн-студія робить замовлення необхідного друкарського інструменту (друкарські форми, висікальні ножі, кліше для тиснення).

Читайте продовження статті за посиланням

У другій частині ми розповімо вам безпосередньо про друк етикетки та доступні способи декорування, а також про контроль якості нашого виробництва та логістичні можливості.